40 haftalık bebeğin boyu ve kilosu
Bebek gelişiminin son aşamalarına geldi, büyüdü ve bulunduğu yer kendisine yetmiyor. Bu nedenle bu günlerde pek hareket etmeyebilir. Bebeğinizin hareketlerini iyi dinlemeli uzun süreli hareketsizlikler de doktorunuza danışmalısınız.
40 haftalık gebelikte annenin durumu
Gebenin pubik simfizden yani vajina üst bölgesinden rahmin tepe noktasına kadar olan mesafesi 35 ile 40 cm arasına, göbek deliğinden rahmin tepe noktasına ise 15 ile 20 cm ulaşmıştır. Bu günlerde maalesef kilo alımınız devam edecek. Aynada kendinizi görüp bu ben miyim! diyerek bağırdığınızı duyabiliyorum. Bunlar geçici kilolar bebeğinizle karşılaştığınızda hiç bir önemi kalmayacak.
40 haftalık gebe anneye öneri
Doğuma girmeden önce her şeye hazırlıklı olmalısınız. Eğer normal doğum yapılacak ise; doğum sancılarını azaltmak için hangi doğum pozisyonunun uygun olduğunu ve hangi rahatlama egzersizlerinin yapılabileceğini doktorunuzdan öğreniniz. Aklınızda soru işareti kalmasın, bütün endişelerinizi uzmanlara iletin. Sizin bu günlerde bebeginizden başka bir şey düşünmemeniz gerekiyor. Eğer bu hafta hala doğurmadıysanız:) doğum çantanızı tekrar kontrol etmenizi öneririz.
40 haftalık bebek gelişimi
Bebek anne karnındaki son günlerini geçiriyor. Bu dönemde bebekte sarılığı oluşturan bilrubin artışı gözlenir. Bilrubin kan hücrelerinin bozulmasıyla oluşur. Doğumdan önce annenin kan hücreleri kordon yolu ile bilrubini yok ederdi. Ancak doğum gerçekleştikten sonra bebek bilrubinle tek başına savaşmak durumunda kalacaktır. Endişe etmeyin bu korkulacak bir şey değil. Eğer bilrubin seviyesi doğumdan sonra da yükselir ise bebek de yeni doğan sarılığı oluşur. Dünyaya gelen bebeklerin birçoğunda görülür.
40 haftalık bebek görüntüsü

40 haftalık gebelik görüntüsüÂ

40 haftalık bebek görüntüsü